O fretkách, psoch, krasokorčulovaní a iných veciach života

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na úvod...

Kto je vlastne fretka?
Fretka je malá, veľmi čulá, chlpatá osobnosť, ktorá so mnou zdiela jednu domácnosť. Teda nie jedna, ale rovno dve. Kedysi to boli tri, ale príroda nepustí, slabé, choré a staré umiera.
Prvá fretka (volajme ju First) bola naše prvé dítko. Samec, krásny tmavý tchorík. Na ňom sme sa učili, robili "pokusy", on ma učil ako sa k fretkám správať, ako s nimi komunikovať. Bol úžasný a neznášal fretky. Preto sme mu k jeho druhým narodeninám zaobstarali kamošku. Krásnu nežnú samičku (volajme ju Beauty) s bielou náprsenkou. Najkrajšia a najmilšia fretka na svete.
Život s nimi dvoma bol pre mna najkrajším obdobím môjho života, ktoré by som vrátila bez ohľadu na to, čo by som tým zo súčastného života stratila.
First bol bohužial slabšieho zdravíčka už od malička, kúpili sme ho vo zverimexe (nikdy viac) a kým sme ho dali do poriadku, stálo nás to pekných pár peňazí a času. Umrel vo veku 5,5 roka na kombinaciu chýbajúcej sleziny, ECE a inzulinomu a v podstate aj mojou chybou. Veľmi som chcela tretiu fretku a ten stres mu neurobil dobre. ECE mal on aj Beauty, no on to nezvládol. Umrel pár dní pred mojimi narodeninami...;-(((
Beauty bola najkrajšia a najmilšia fretka bod slnkom. Všetkými milovaná a obdivovaná. Pozerať na ňu a Firsta ako sa spolu hrajú, bol najkrajší zážitok pod slnkom. Beauty umrela vo veku 6,5 roka pri operácii nádoru. Odišla v pokoji.
Naša tretia fretka (volajme ju Panda) bola fretkou jedného pána. Všetkých okrem mňa hrýzla, doslova na nich poľovala. Hovorili sme si - zlá bylina nevyhynie. Nuž, bol to kardinálny omyl. Tento rok jej museli vybrať slezinu a mesiac na to dostala akútnu leukémiu. Schudla za dva týždne na anatomický preparát a to doslova. Nebolo jej pomoci, uspali sme ju  keď mala 4,5 roka, pred cca mesiacom.
U týchto fretiek ma trápili výčitky svedomia za ich smrť...
First mohol ešte žiť, keby som nechcela tretiu fretku. Beauty mohla ešte žiť, keby som ju dala operovať skôr. Panda mohla ešte žiť, keby som si všimla, že nežerie...Keby, keby, keby...;-((((
Teraz máme doma dvoch loptošov, kamaráta Pandy tučného Maca a malého 4 mesačného fretieho slona Uška. Ale o tých až nabudúce.

O fretkách... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014